MARANZO & SURINAME

Surinamers houden van een feestje en bij een feestje hoort lekker eten. Er heerst een échte eetcultuur. Surinamers koken op gevoel, niet op receptuur. Het is daarom voor Nederlanders vaak moeilijk om die authentieke smaken te vangen en waar de Surinaamse keuken in Nederland vooral bekend is van rijst, kip en groente, gaan Maranzo’s Surinaamse salades daar nu een belangrijk element aan toevoegen. Duurzaam, gezond, maar vooral heel lekker en makkelijk. Je tovert in no time een heerlijk Surinaams gerecht op tafel. Het feest kan beginnen.

Ik wil niet alleen de wereld laten kennismaken met mijn Surinaamse plantaardige salades, maar ik heb nog een hoger doel. Mijn roots liggen in Suriname, het geboorteland van mijn ouders en daarom wil ik met mijn bedrijf ook iets betekenen voor dit Zuid-Amerikaanse land.

Suriname heeft als ambitie om een toeristische trekpleister te worden, maar zover is het nog niet. Door middel van crowd funding haal ik geld op voor sociaal maatschappelijke projecten die de duurzaamheid en economie van het land stimuleren.

Zo heb ik in 2022 geld opgehaald en gedurende twee weken het district Para, daar waar toeristen Suriname binnenkomen en het visitekaartje van het land, schoongemaakt. Suriname had hier niet de middelen voor, dus ben ik een crowd funding gestart in Nederland, bij mensen die een sociaal maatschappelijk project wilden ondersteunen en die Suriname een warm hart toe dragen. Met het opgehaalde geld en met de hulp van vele behulpzame Surinamers hebben wij in slechts twee weken een groot deel van het gebied schoongemaakt. Mensen kwamen in groten getale in beweging, middelen werden aangeschaft en iedereen zette de schouders eronder. Konden mensen niet actief meedoen, dan droegen ze bij door het brengen van bijvoorbeeld eten en drinken. De participatie was groot en overweldigend en het resultaat: een schoon Para, een groot artikel in de krant en trotse bewoners.

Mijn doel is bovendien om in de toekomst met name grondstoffen te gebruiken die vervaardigd worden in Suriname. Zo bevorder je werkgelegenheid en stimuleer je de economie.